Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μελισσοκομικά για αρχάριος - Οδηγίες για κυψέλες

Κυψέλες - Μελισσοκομικός Εξοπλισμός
Όταν πρώτα να σκεφτόμαστε την έναρξη της μελισσοκομίας, ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι η κυψέλη μελισσών. Είναι, άλλωστε, να είναι το σπίτι για τις μέλισσες σας και κύριο στοιχείο του εξοπλισμού της μελισσοκομίας σας.

Πρώτη απόφασή σας είναι με ποιο τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίσει κυψέλη σας. Είναι καλύτερα αν κυψέλη σας βλέπει νότια, νοτιοανατολική και νοτιοδυτική? αυτό τον τρόπο η είσοδος λαμβάνει το πλήρες όφελος από τις ακτίνες του ήλιου κατά τους χειμερινούς μήνες. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε και να αποφεύγουν να αντιμετωπίζουν κυψέλη σας προς τα βόρεια, αν μπορείτε.

Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με δύο κυψέλες, τρεις το πολύ. Έχοντας περισσότερες από μία κυψέλη σας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία, ιδιαίτερα στην περίπτωση του θανάτου της βασίλισσας μέλισσας σας. Θα πρέπει να αγοράσετε ισχυρή αποικίες των μελισσών από έναν αξιόπιστο κτηνοτρόφο ή τον έμπορο.

Η άνοιξη είναι η καλύτερη στιγμή για να μετακινήσετε τις μέλισσες σας από το ένα μέρος στο άλλο. Μπορούν πραγματικά να μετακινηθεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και σε ζεστό καιρό, αλλά θα κάνουμε κίνδυνο πνίγει τις μέλισσες σας να έχουν οι χτένες καταρρεύσει. Στις αρχές της άνοιξης, οι χτένες περιέχει το λιγότερο της ποσότητας του μελιού και ως εκ τούτου, είναι πιθανό να έχουν λιγότερες μέλισσες.

Σε πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού, ή σε νότια γεωγραφικά πλάτη, πολύ ισχυρή αποικίες πρέπει να γίνουν ακόμα πιο ασφαλή κατά τη μεταφορά χρησιμοποιώντας το καλώδιο-ύφασμα σε τόσο κάτω και πάνω, έτσι ώστε οι μέλισσες μπορούν να έχουν ένα ρεύμα αέρα. Θα πρέπει να φυλάσσονται προσεκτικά έξω από τον ήλιο κατά τη μεταφορά.

Όταν οι μέλισσες μεταφέρονται σε απόσταση μικρότερη των δύο μιλίων, υπάρχει η πιθανότητα να επιστρέψει στην προηγούμενη θέση τους. Η διάθεση του μια σκιά του σκάφους ή κάποιο άλλο εμπόδιο μπροστά από την είσοδο αναγκάζει τις μέλισσες να δώσουν προσοχή στην αλλαγή της θέσης τους και, επομένως, μειώνει τις πιθανότητες να επιστρέψει στην παλιά τους θέση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου